maanantai 23. helmikuuta 2015

Prahan Ravintolat ja Kahvilat 2015

Prahassa on nykyään runsas ravintolatarjonta, valinnanvaraa on vaikka kuinka.
Paikallisten lisäksi on kansainvälisiä ruokapaikkoja, varsinkin italialaisia ravintoloita riittää joka kulmalla. Itse kävin edellisen vierailun yhteydessä paikallisen tuttuni suosikki italialaisessa Taverna Toscanassa, Male Namesti 459/11, joka sijaitsee lähellä vanhan kaupungin aukiota. Ravintola on vanhin italialainen ravintola kaupungissa.
Tällä matkalla keskityttiin tšekkiläisiin paikkoihin. Kivaa on, että paikkoja riittää fine dining paikoista paikalliseen kahviloihin ja oluttupiin, missä syö edullisesti ja hyvin.
Lisäksi on kadun varsilla olevat makkarakioskit, joita kannattaa ainakin kerran kokeilla. 
Aasialaisravintolat jäivät nyt väliin, mutta näitä voin suositella Sansho, Petrska 1170/25 ja SaSaZu, Bubenske Nabresi 306.





Tärkeää on tarkistaa, että paikan ulkopuolella on hintalista näkyvillä, ettei tule ikäviä yllätyksiä laskun saavuttua. Sivukaduille kannattaa mennä, sieltä löytää usein helmiä.
Fine Dining paikoissa kannattaa harkita maistelumenyitä, ovat hintansa väärtti.
Keittiö sulkeutuu yleensä klo 22, mikä kannattaa ottaa huomioon, kun suunnittelee illallista.
Tšekkiläiset viinit olivat yllättävän hyviä, kannattaa kokeilla. Olutta saa toki joka paikassa ja mitä erilaisempia laatuja. Olut sopii hyvin possunlihan kanssa.

Kahvila
Cafe Louvre
Narodni 22, www.cafelouvre.cz
Klassikko paikka Kansallisteatterin lähellä, toisessa kerroksessa sekä kahvila että todella tyylikäs ravintola.
Ollut aina taiteilijoiden suosiossa ja nykyäänkin tšekkiläisten suosima paikka. Kahvilan Apfelstrudel ihan huippu.
Täällä ovat syöneet niin Kafka kuin Einstein ja paikallinen kirjailijojen yhdistys kokoontui täällä




Cafe Jedna
Dukelskych Hrdinu 47
Sijaitsee Veletrzni palatsissa Modernin taiteen museossa
Täällä hyvät teevalikoimat ja tapaksia.





Mustan Madonnan talon kubistinen kahvila Gran Cafe Orient
Ovocny Tria 9
Tšekkiläinen kubismi oli aikoinaan tunnettua ja Mustan Madonnan talo edustaa tyylisuuntaa hyvin.
Toisessa kerroksessa kubistiseen tyyliin sisustettu kahvila, yritä saada ikkunapöytä, siitä on kiva seurata kadun vilinää.Kahvilassa saatavilla myös herkullisia voileipiä.

The house of the Black Madonna

Mustan Madonnan talo 1911 

Kunnantalon kahvila
Kunnantaloa pidetään yhtenä hienoimmista jugend rakennuksesta koko Euroopassa. Talossa on sekä kahvila että ranskalainen ravintola.
Lounasta saa molemmista kohtuuhinnalla.
vaikka paikka on pääasiassa turistien suosiossa, kannattaa ihan rakennuksen vuoksi pistäytyä. Kakut tuodaan tyylikkäästi kakkukärryssä ja ainakin sunnuntaisin oli pianisti soittamassa. Ainoastaan kahvilan valot olivat liian kirkkaat tunnelmaa ajatellen.

Kavarna Slavia
Smetanova Nabrezi 1012/21, www.cafeslavia.cz
Toinen taiteilijoiden ja aikoinaan toisinajattelijoiden kantapaikka. Täällä Vaclav Havel tapasi tulevan vaimonsa Olgan.
Sijaitsee Vlatva joen varrella Kansallisteatterin vieressä. Hienot näkymät varsinkin illalla, kun joen toisella puolella oleva linna on valaistu.
Tänne tullaan sekä oluelle että kahville, täällä vanha itävaltalainen kahvilaperinne, kahvila jo 1800 - luvulla perustettu.


Ravintolat
Vaikka nyt on saatavilla hyvin kasviksia ja on useita kasvisravintoloita, söimme parhaat ateriat tavallisissa tšekkiläisissä ravintoloissa, joissa tarjolla oli possua ja knödeleitä. Myös ankkaa ja riistaa on hyvin tarjolla. Kalaa saa fine dining paikoista, mutta tarjonta ei ole runsasta. Joulunahan paikalliset syövät karppia, mutta ei muina aikoina.

Fine Dining Paikat - etuna, että ovat yleensä savuttomia

U Modre Kachnicky ( Sininen Ankka)
Nebovidska 6, Mala Stranan puolella, www.umodrekachnicky.cz
Paikassa käyneet tuttumme olivat suositelleet paikkaa. Sisustus oli tosi runsasta, minun makuuni tavaraa oli liikaa.

Paikka on tunnettu ankasta, kuten nimikin kertoo. Ankka oli todella rapeaa ja hyvää, matkaseuralaiseni söi peuraa, oli myös maukasta.
Hinta hieman yläkanttiin, kannattaa ehkä ottaa maistelumeny viineineen, siinä parempi hinta-laatu suhde.




Bellevue
Smetanono Nabrezi 18
Tunnettu yhtenä Prahan parhaista ruokapaikoista jo vuosia. Sijaitsee joen varrella, joten hienot näkymät ja elegantti palvelu.
Monipuolinen ruokalista.

Amade
Karoliny Svetle 34, www.amaderestaurant.cz
Jälleen hyvä sijainti joen varrella. Tyylikäs, moderni sisustus ja laadukas ruoka. Trendikäs paikallisten suosima ravintola. Ravintola sijaitsee barokkipalatsi Pacha Palacessa, jossa Mozart asui Prahassa ollessaan, siitä nimi.
Palvelu kansainvälistä tasoa.




Kalina
Dlouha 12, www.kalinarestaurante.cz
Fine Dining paikoissa tällä kertaa paras. Paikalla käy pääasiassa tšekkiläisiä liikemiehiä ja julkkiksia, mutta hintataso ihan kohtuullinen.
Tasokas palvelu ja moderni, tyylikäs sisustus. Täällä oli lounaslistalla jopa kalaa ja erinomaiset alkusalaatit. Loistava viinivalikoima.
Erittäin miellyttävä ja ammattitaitoinen palvelu.


 
 
Kasvisravintola Maitrea
Tynska Ulitsea 1064/6, Stare Mesto, www.restaurante - maitrea.cz
Ravintolan perustamiseen liittyy hauska tarina. Maitrean omistajalla oli toinen pienempi kasvisravintoa Lehka Hlava, Borsai 2 kadulla. Yhtenä päivänä hongkongilainen miljonääri piti ruuasta niin paljon, että lupasi rahoittaa uuden ravintolan keskeiselle paikalle Vanhan Kaupungin aukion takana olevalle kadulle ja maksaa kaikki kulut.
Ravintolassa on useampia saleja ja se on sisustettu feng shui henkisesti suihkulähteineen. Ruuat maukkaita, tykkään aina kasvisravintoloiden alkuruuista, mutta pääruuan valinta on aina vaikeaa. No aina voi jättää pääruuan väliin ja ottaa kaksi alkuruokaa.
 


 


 
Bila Vrana ( Valkoinen Varis)
Jagellonska 10 Ziskovissa
Tämä ravintola yllätti iloisesti, mukava kortteliravintola, jonne lähialueen ystäväporukat kokoontuvat. Erinomainen, konstailematon ruoka, maukkaita lampaanmakkaroita ja possupaistia. Tosi ystävällinen palvelu ja tunnelma.
 
 

 
 
Olutkapakat
U Zlateho Tygra, Kultainen Tiikeri
Husova 17, Stare Mesto
Perinteinen olutkapakka sivukadulla, jonne ei ole niin helppo löytää. Aukeaa iltapäivällä klo 15. Kanta - asiakkaat valtaavat pöydät, joten aina ei helppo mahtua sisälle. Tänne Havel toi presidentti Clintonin1994, kun halusi näyttää tyypillisen olutkapakan Prahassa.

U Fleku
Klemencova 11, Stare Mesto
Vanhin, iso panimoravintola Prahassa. Nykyään paljon turisteja paikassa, mutta kannattaa mielestäni kuitenkin pistäytyä. Hyvää, tummaa olutta.

U Tre  Ruzi -Kolme Ruusua
Husova 10, Stare Mesto
Tätä paikkaa suositteli useampi paikallinen. Täällä kannattaa myös syödä gulassikeittoa.

U Medvidku
Na Perstyne 7,www.umedvidku.cz
Perinteinen olutkapakka, pieni panimo, jolla erikoisolut. Samassa yhteydessä myös hotelli.

Cafe & Gallerie Montmarte
Relezova 7, Stare Mesto
Vaikea valita pitäisikö olla kahviloiden vai oluttupien kategoriassa. Aikoinaan kubistien pyhiinvaelluspaikka ja nykyäänkin taiteilijoiden suosima. Myös


Tämä on se tupakoimattomien tila, tupakkatila viihtyisämpi
 
Saarikoskikin Prahassa asuessaan kävi täällä säännöllisesti. Yrmeä tarjoilija pitää paikan mainetta yllä, lämpenee kyllä lopulta.



Strahovan luostarin panimoravintolassa kannattaa vierailun yhteydessä käydä.



 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti