tiistai 12. toukokuuta 2015

Hotelli Ranieri - sympaattinen perhehotelli hyvällä paikalla

Hotelli Ranieri www.hotelranieri.com

Ranieri 1 Copy Aurinkomatkat

Ranieri on viehättävä perhehotelli keskeisellä paikalla Roomassa.Lähellä kaikkea, mutta sopivan välimatkan päässä rautatieaseman humusta. Vastapäätä sijaitsee Valtiovarainministeriö, joka luo rauhallisuutta ympäristöön. Kaikki oleelliset palvelut ovat vieressä ja takana olevalla kadulla on suuri määrä ravintoloita.


Osvaldo Ranieri ja vaimo Marja
Osvaldon vaimo on suomalainen Marja ja pariskunta on hyvin urheilullinen. Mieluisin harrastus on veneily niin Italiassa kuin Kroatiassa.

Hotellin tekee poikkeukselliseksi se, että jo vuodesta 1964 hotellilla on ollut suomalaisia asiakkaita.
Ranieri on ollut Aurinkomatkojen ohjelmassa yli 40 vuoden ajan.
Nimi tulee Rainerin perheestä, joka jo toisen sukupolven ajan pyörittää hotellia. Nykyinen omistaja Osvaldo Ranieri on jo teini - iästä alkaen yhdessä vanhempiensa kanssa työskennellyt hotellissa. Aikoinaan mamma Cleofe valmisti matkailijoille ruuat pastoista alkaen, nyt tarjolla on aamiainen.
Hotelli sijaitsee normaalin asuintalon kerroksissa, nykyään vastaanottotila ja baari ovat  katutasossa.
Ranieri 2Ranieri 8
copy Aurinkomatkat

Osvaldon muisti on uskomaton, hän muistaa lukemattomat asiakkaat ja oppaat nimeltä. Aikoinaan hotellissa kävi paljon suomalaisia julkkiksia, näyttelijöitä ja politiikkoja. Tänä päivänä asiakaskunta on kansainvälistä, mutta toki mukaan mahtuu suomalaisia kanta - asiakkaita, jotka vuosi vuoden jälkeen palaavat Ranieriin.

Osvaldon kanssa on mukava rupatella vaikka Aurinkomatkojen ensimmäisestä Rooma oppaasta Isa Andreniuksesta, joka antoi asiakkaille käytös - ja pukeutumisohjeita Roomassa tai legendaarisesta oppaista Tellervo Puurista, joka edelleen opastaa amerikkalaisia ja edesmenneestä oppaasta Aija Salorannasta, Caprin valtiaasta.
Tarinoita on niin paljon, että niistä saisi hyvän opinnäytetyön, miten suomalaiset matkailijat ja Rooma ovat muuttuneet vuosien varrella.

Suomalaisista kuuluisuuksista, jotka ovat asuneet hotellissa ovat mm. näyttelijä Tauno Palo, kirjailija Laila Hietamies, tv- kasvo Teija Sopanen, näyttelijä Hannu Huuska ja laulajatar Arja Saijonmaa. Suurlähettiläspari Taneli ja Brita Kekkonen olivat Osvaldon ystäviä Rooman kaudellaan.

Hotelli Ranieri ei elä menneisyydessä vaan elää vahvasti tätä päivää. Hotellia jatkuvasti uudistetaan ja se pidetään hyvässä kunnossa. Voi valita muutamasta erilaisesta hotellihuoneesta, yhden hengen huoneen ovat suhtpieniä kuten aina kaupunkikohteissa. Kylpyhuoneet ovat tasokkaita ja varustetaso huoneissa on hyvä. Wifi toimi erinomaisesti, mikä ei aina itsestään selvä hotelleissa.

Hotellin edustalla kasvaa appelsiinipuita ja edessä on bussipysäkki, josta pääsee kätevästi vaikka Vatikaaniin.Barberinin metropysäkkiä on 400 metrin päässä ja kävellen pääsee nopeasti Fontana di Treville tai vaikkapa Via Venetolle.

Ranieri 11

Varauksia ja hintatietoja voi kysyä sähköpostilla info@hotelranieri.com

1 kommentti: